Eredivisie American Football gaat beginnen

Aankomend weekend, zaterdag 16 februari, start de Eredivisie American Football in Nederland. In Groningen nemen de Giants het op tegen de Flevo Phantoms. In aanloop naar dit weekend hebben wij samen met de AFBN de eerste stappen gezet om het merk Eredivisie American Football te bouwen.

Eigen logo

De Eredivisie heeft een eigen logo gekregen. Roy van Damme: “Wij hebben deze laten maken omdat we deze divisie een merk willen laten worden en hierdoor gerichter proposities kunnen samenstellen voor potentiële partners. Het is het hoogste niveau in Nederland en daar willen we wat moois van maken. Uiteindelijk hopen we hiermee vervolgens -of tegelijk nog mooier- de sport naar een hoger plan te tillen.”

#EAF TV

In samenwerking met In2Pics wordt er per speelronde van de Eredivisie een “Game of the Week” opgenomen. Deze wedstrijd is een paar dagen later online terug te zien, daarnaast wordt deze wedstrijd ook samengevat in een highlight clip van een paarminuten.

De start van deze zogenaamde “Game of the Week” is aanstaande zaterdag tijdens de openingswedstrijd Groningen Giants vs. Flevo Phantoms. Een paar dagen later is de wedstrijd terug te zien via de online kanalen van de AFBN.

Landelijke aandacht

In aanloop naar de start van de competitie belde Roy van Damme met Radio 1 over dat American Football wel degelijk leeft in Nederland en legde meer uit over de plannen die nu uitgevoerd worden en nog gaan komen. Luister hier het fragment terug: